Underhållsdosering

Du kommer fortfarande att använda samma injektionsteknik som du har lärt dig tidigare.

Om du behöver påminna dig själv om hur du ska göra, går det bra att läsa mer under avsnittet "Min behandling" och "Injektionsguide".

Startdosen hjälpte till att få igång din behandling, medan underhållsdosen är den dos du fortsätter med. Underhållsdosen är lägre än din startdos.

Att börja få rutin

underhållsdosering

Nu när du har startat med din underhållsdos kan du börja komma in i en rutin.

Som nämnts är det verkligen viktigt att ta alla injektioner som din läkare har ordinerat, så att ditt sjukvårdsteam kan avgöra exakt hur bra läkemedlet fungerar för dig.

Vi vet att det är en utmaning att komma ihåg injektionerna i din vardag.

Försök att hitta ett sätt som fungerar för dig. Kanske använder du en kalender eller en dagbok, eller så ställer du telefonen på larm.


Att nå sina behandlingsmål

Det finns också några ytterligare tips, som kan hjälpa dig med din behandling:

Behandling på lång sikt
  • Meningsfulla behandlingsmål är de som betyder något för dig. Att inkludera dem i din behandlingsplan kan göra dina framsteg mer påtagliga och hjälpa dig att må bättre både känslomässigt och fysiskt.

  • Tänk på vilka steg du har tagit för att uppnå dina uppsatta mål. Fråga dig själv vad du är mest glad över och skriv ner det.

  • Det kan hjälpa att dela dessa positiva tankar och framgångar med dina nära och kära.

  • Det kan också bli dåliga dagar. Försök inte hantera negativa känslor ensam. Prata med dina nära och kära så att de kan stötta dig.

Reumatisk sjukdom kan påverka personer i alla åldrar, och du kan vara vid en tidpunkt i livet där du funderar på att starta familj.

Detta kan vara lite skrämmande, särskilt i samband med ditt tillstånd, men det finns hjälp och information att få.

Du hittar mer information under avsnittet "Cimzia för henne".