Mentalt välmående och psoriasis

Det har visats sig att personer med psoriasis är mer benägna att få depression. Det är viktigt att din läkare förstår denna risk och kan stödja dig om du känner dig deprimerad. Det är viktigt att din depression behandlas, eftersom det kan hjälpa till att förbättra din psoriasis

Psoriasis och dina sociala relationer

Psoriasis och dina sociala relationer

Det är förståeligt att du kan känna dig orolig över din psoriasis och att detta kan försämra din självkänsla. Ibland kan det kännas svårt att träffa nya människor eller en potentiell partner.

Du ska inte känna att du behöver gömma dig, det finns hjälplinjer och patientgrupper som du kan prata med om hur din psoriasis får dig att känna dig.

Det är viktigt att du pratar med dina vänner och familj om hur du mår - ge dem patientinformation så att de kan förstå mer om psoriasis. De vill stödja dig.

Att starta ett nytt förhållande kan kännas skrämmande, men om du är ärlig mot din nya partner om din psoriasis kommer de att kunna förstå hur den påverkar dig. Om de har känslor for dig bör din psoriasis inte ha någon betydelse för dem.